Alles wat je moet weten over duurzame kinderkleding

organic kids clothes

Duurzaamheid is toch wel een belangrijk onderwerp tegenwoordig en dit wordt tegenwoordig op steeds meer vlakken toegepast door de consument. Organic kids clothes is een van deze gebieden. Naast duurzame kinderkleding kan je ook denken aan andere accessoires zoals duurzame knuffeldekentjes, slabbetjes en knuffels. Organic kids clothes zijn goed voor het milieu, comfortabel voor je kind en duurzaam. Als ouder wil je natuurlijk alleen het beste van het beste voor je kindje. In dit artikel gaan we in op alles wat je moet weten over duurzame kinderkleding.

De voordelen van duurzame kinderkleding

De mode industrie is de twee na grootste vervuilende industrie in de wereld. Er wordt overdadig gebruik gemaakt van water, chemicaliën, slechte werkomstandigheden en schadelijke uitstoot. Vele mensen kopen kleding die goedkoop en vervangbaar is. Hierdoor wordt er ook veel meer afval geproduceerd. Als je duurzame kinderkleding koopt dan geef je het goede voorbeeld voor je kindje en help je de wereld om een stukje beter te worden. Daarnaast is deze kleding zeer comfortabel en tegenwoordig in vele designs en kleuren verkrijgbaar. De materialen die gebruikt worden zijn natuurlijk katoen, bamboe, hennep en andere duurzame materialen. De kleding is heel erg zacht, gaat lang mee en is hierdoor perfect voor je kindje zijn huid. De kleding is niet behandeld met chemicaliën waardoor deze na het wassen nog steeds zacht blijft. Er is ook een kleinere kans op allergische reacties, omdat de materialen hypoallergeen zijn en goed ademen. Na het wassen blijft de vorm ook goed behouden en de kleuren vervagen minder snel.

Het beste voor je kindje en je portemonnee

Naast de grote voordelen die we al even genoemd hebben zoals de pasvorm, de zachtheid, geen vervaging van kleuren en dat de kleding lang meegaat is er nog een groot voordeel. Dit grote voordeel van duurzame kinderkleding is dat deze vaak unisex is. Hierdoor kan je de kleding door geven aan anderen als deze te klein wordt of houden totdat je andere kindje groot genoeg is om het te dragen. De modellen en trends zijn hierdoor ook vaak makkelijk te combineren met elkaar. De kleding is vaak uniek en van hoge kwaliteit, daardoor heeft het een eigen stijl. De kinderkleding is vaak wel duurder dan gewone kleding, maar doordat deze langer meegaat is het vaak op de lange termijn goedkoper om te kiezen voor duurzame materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *