Zakelijke pakken

Zakelijke pakken

Zeker als je als man of vrouw een managementpositie hebt of werkzaam bent binnen het bank- of verzekeringswezen is het dragen van zakelijke pakken min of meer dagelijkse kost. Zakelijke pakken hoeven echter niet saai en stijf te zijn, integendeel zelfs. Ook zakelijke pakken kunnen stijlvol zijn, dat voor zowel de man als de vrouw. Want vreemd genoeg wordt er in eerste instantie alleen aan de man gedacht als er gesproken wordt over zakelijke pakken.

Mannen en zakelijke pakken; onwillekeurig wordt dan meteen gedacht aan boekhouders in hun eeuwige grijze pak. Nou is grijs op zich een prima kleur voor een zakelijk pak, er is tegenwoordig echter zoveel meer mogelijk. Stijlvol en formeel is anno 2020 prima te combineren. Mannen dragen de bekende zakelijke pakken, waarmee je echter best kunt variëren. Vrouwen zijn zakelijk gekleed als ze een donker broekpak dragen of kiezen voor een mantelpak of een jurk met een smal rokdeel. Dit zijn de zakelijke pakken voor de vrouw, zou je kunnen zeggen.

Wordt er van je gevraagd om zakelijke pakken te dragen, dan weet je dat de kleurrijke zomerjurkjes, minirokken, jeans, panty’s met een opvallend design en platte schoenen (voor de vrouw) simpelweg niet kunnen. Heb je het over zakelijke pakken of zakelijke kleding dan kun je bijvoorbeeld als vrouw kiezen voor een donker broekpak met een effen blouse in bijvoorbeeld pastelkleuren. Dit geldt ook voor de man. Daarmee kom je en formeel en toch ook zeer stijlvol voor de dag. Voor de vrouw geldt dat een mantelpak met een dergelijke blouse ook prima als zakelijk pak te gebruiken is. Vrouwen dragen als er om zakelijke pakken en zakelijke kleding gevraagd wordt panty’s in nude.

Het zwarte pak met een wit overhemd en de standaard stropdas; het hoeft echt niet meer als het om zakelijke pakken gaat. Je kunt er ook op een meer moderne manier zakelijk en formeel uitzien. Want dat is wat nog steeds gevraagd wordt van mensen die een hogere managementpositie bekleden of die werken bij banken en grotere verzekeringskantoren. Zakelijke pakken gaan nadrukkelijk met de tijd mee en zijn al lang niet meer oubollig en stijf. Niemand zal je nog vragen hoe laat de bus vertrekt als jij ergens in een zakelijk, zwart pak komt, iets dat vroeger bij wijze van grap nogal eens aan de orde was. Die tijd is gelukkig geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *