Seniorenbed Almere

Seniorenbed Almere

Slaapkamercomfort dankzij seniorenbed Almere aanmerkelijk hoger

Ouderdom komt met gebreken, luidt het aloude Nederlandse gezegde. Een van die gebreken waar de meeste senioren met het verstrijken der jaren mee te maken krijgen, is dat ze letterlijk lichaamskracht verliezen. Daardoor wordt het ook steeds lastiger – en soms zelfs ronduit pijnlijk – om uit bed te stappen. Ervaar je dit soort problemen, dan doe je er goed aan om een seniorenbed in Almere aan te schaffen. Dat is een bed dat speciaal aan de meest voorkomende problemen van senioren is aangepast.

De hoogte van een bed

Het meest gangbare probleem waar senioren tijdens het opstaan mee te maken krijgen houdt verband met met de hoogte van het bed. Deze heeft voor ouderen doorgaans een te lage instap, waardoor op een gemakkelijke manier uit bed kunnen komen een hele toer wordt. Kies je daarentegen voor een seniorenbed in Almere, dan profiteer je van het feit dat dat soort bedden een flink stuk hoger zijn. In de regel wordt bij seniorenbedden een hoogte van 47 centimeter aangehouden, maar als er spcifiek behoefte aan is kan een beddenfabrikant desgewenst ook maatwerk leveren, waardoor zo’n bed nog hoger wordt.

Elektrisch de juiste hoogte instellen

Daarnaast zijn er seniorenbedden in Almere te koop waarvan je zelf met een druk op de knop de meest ideale hoogte in kunt stellen. Dit systeem lijkt een beetje op een elektrische lattenbodem, maar kent een aantal wezenlijke verschillen. Bij een reguliere elektrische lattenbodem kan meestal alleen maar de hoofdsteun van de lattenbodem op en neer bewogen worden, terwijl bij een zogenoemd hoog-laagbed het volledige matras naar de juiste hoogte wordt opgetild. Je kunt dit soort seniorenbedden dus beter vergelijken met moderne ziekenhuidbedden, die op eenzelfde manier functioneren. Omdat de elektrische mechaniek voor een hoog-laagbed onder je bed wordt gemonteerd, is aan de buitenkant overigens niet te zien dat je bed over zo’n praktische hulpfunctie beschikt.

Kies de juiste capaciteit en een bijbehorend matras

Om veilig van uw seniorenbed in Almere gebruik te kunnen maken moet je bij aanschaf ervan ook absoluut op de maximale capaciteit van het bed letten. De meeste van dit soort bedden zijn geschikt voor personen van maximaal 120 kilogram. Ben je zwaarder dan het maximale capaciteitsgewicht dat een seniorenbed aan kan, dan loop je het gevaar dan het bed kantelt op het moment dat je op wilt staan. Bij de aanschaf van je seniorenbed in Almere is het tenslotte ook erg belangrijk om deze te combineren met een matras dat speciaal voor dit soort bedden bedoeld is. Deze specifieke matrassen bieden je extra steun en comfort, zodat je volop van een aangename nachtrust en verhoogd gemak tijdens het opstaan kunt profiteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *