Fotograaf Rotterdam

De liefde voor fotografie brengt me naar de meest bijzondere plaatsen en steden in Europa. Ook Nederland heeft meer te bieden dan ik in eerste instantie dacht wat betreft indrukwekkende locaties voor mooie sfeerimpressies. Als fotograaf Rotterdam verkennen brengt je een verrassend aanbod aan prachtige uitzichten, bijzondere architectuur en een sfeer die je doet denken aan buitenlandse steden als Chicago en Berlijn.

De meest fotogenieke plekken in de stad

Wat zijn nou de meest fotogenieke plekken die een fotograaf in Rotterdam zou moeten bezoeken? Dat is de vraag waarmee ik een rondje maakte door de stad op een frisse winterochtend. Sinds de komst van de verbinding tussen Rotterdam Noord en het centrum van de stad biedt de Luchtsingel een indrukwekkende skyline. Ik verbaas me nog steeds over het enorme verschil in sfeer rondom de imposante gebouwen tussen een bezoek bij zonsondergang en een bezoek op een regenachtige middag.

Ook de Euromast, de bekende Kubuswoningen en het Blaak zijn uiteraard bekende locaties in de stad waar je goed terecht kunt voor een boeiende foto. Speel vooral met de horizon en het licht op verschillende tijden van de dag. Bij het maken van mijn laatste foto’s rondom de Kubussen heb ik de camera op de straat gezet. Leuk om eens uit te proberen!

Ook Rotterdam heeft historische gebouwen

Hoewel vaak niet geheel terecht wordt aangenomen dat Rotterdam weinig te bieden heeft wat betreft gebouwen met een geschiedenis, is niets minder waar. Ik bezoek bijvoorbeeld graag de Delfshaven. De prachtige herenhuizen die hier staan hebben de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog overleefd. Hier zie je dus nog een stukje Rotterdam van voor de (bijna) alles verwoestende oorlog. Wil je hier originele plaatjes schieten? Huur een bootje en verken de grachten. Zo maak je vanuit een bijzonder uitkijkpunt bijzondere foto’s.

Zelf fotograferen of zoek je een fotograaf in Rotterdam?

Wil je leren het beste uit je camera te halen? Of ben je op zoek naar een fotograaf in Rotterdam die workshops biedt, cursussen geeft of die ingehuurd kan worden voor het fotograferen van bijzondere gelegenheden? In creatief Rotterdam vind je een veelvoud aan professionele- en amateur fotografen die de meest bijzondere kanten, gebouwen en de sfeer van Rotterdam dagelijks vastleggen. Ontwikkel jouw eigen talent voor het schieten van de beste plaatjes in een van de meest bruisende steden van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *