Waterfietsen Amsterdam

Amsterdam is een van de mooiste steden in Nederland. Het is een zeer oude stad en veel daarvan is nog authentiek. En dat is belangrijk met de huidige architectuur in ons achterhoofd, waarbij niet bepaald kan worden gesproken van een groot succes. Jezelf verwonderen in Amsterdam is echt aan te raden, maar als je de grachten echt wil ervaren is het aan te raden om eens te gaan waterfietsen in Amsterdam. Wat zijn daar de voordelen van?

Alle rustig op je nemen

Een voordeel is dat je tijdens het waterfietsen alles rustig op kan nemen. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor een rondvaartocht door de grachten. Kan ook leuk zijn natuurlijk, maar het nadeel is dat je je eigen tempo dan niet kunt bepalen. En het is juist wel belangrijk om zelf je tempo te bepalen, want juist dat zorgt ervoor dat je alles op een grondige wijze in je brein kunt opnemen. Bovendien ben je meer geconcentreerd, want op een rondvaartboot is er altijd iemand die aan het schreeuwen is, waardoor je wordt afgeleid. Kies daarom eens voor een waterfiets en verken zo de prachtige grachten.

Goed voor de conditie

Een waterfiets is uiteraard ook hartstikke goed voor je conditie. In een rondvaartboot zit je de hele tijd en kun je last van je benen krijgen. Dat probleem heb je gelukkig niet bij een waterfiets. Je kunt lekker trappen en zo kweek je ook nog eens goede beenspieren. Zo kun je sporten en heerlijk genieten op een magnifieke wijze combineren. Het voordeel is ook nog eens dat trappen ervoor zorgt dat je sneller afvalt. Je kunt de fitnessafspraak de komende tijd dan even overslaan!

Gezamenlijk doen

In veel situaties kun je ook gezamenlijk waterfietsen met je partner of een goede vriend. Dit brengt een vorm van verbondenheid met zich mee. Jullie kennen elkaar misschien wel goed, maar je leert elkaar pas echt kennen als je samen op een waterfiets hebt getrappeld. Je kunt niet alleen genieten van de grachten, maar ook interessante onderwerpen aansnijden waar jullie normaliter wellicht niet aan toekomen. Deze verbondenheid is belangrijk in tijden waarin we als mensheid ver uit elkaar staan.

Goedkoop

Waterfietsen hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Er zit immers geen motor in en het is bovendien ook nog eens erg goed voor het milieu. Ook dat is niet heel onbelangrijk natuurlijk, met de huidige klimaatproblematieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *