Flexchair oefentherapie

Flexchair oefentherapie

Flexchair oefentherapie is een vorm van therapie die de houding van ruiters verbetert. Een goede houding is namelijk erg belangrijk voor alle ruiters. Het maakt niet uit of je wedstrijden rijdt, of puur ter ontspanning rijdt. Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je Flexchair oefentherapie kan beoefenen. De houding van ruiters is ook erg belangrijk voor de communicatie die ruiters hebben met hun paard. Hoe beter die communicatie verloopt hoe beter de prestaties vaak zijn. En ook het plezier in het rijden kan verhoogt worden door deze vorm van oefentherapie. Daarnaast krijgen ruiters vaak meer zelfvertrouwen. Ze zitten na flexchair oefentherapie vaak zelfverzekerder op het paard. Daardoor vermindert de kans op klachten door het paardrijden. Ook voor het paard is een goede houding van de ruiter heel belangrijk. Het paard ervaart namelijk minder stress. Daardoor kan je als ruiter een duurzamere relatie met je paard opbouwen.

Wat is flexchair oefentherapie?

Flexchair oefentherapie is een vorm van therapie waarbij je houding en de manier waarop je zit verbeteren. Ook kan je geholpen worden als je klachten hebt die door het paardrijden veroorzaakt worden. Je kan trainingen volgen in een groep of individueel. Het voordeel van individuele trainingen is dat ze helemaal op maat worden gemaakt voor jou. En dus voldoen aan jouw wensen en doelen.

Hoe gaat individuele therapie in z’n werk?

Bij de meeste vormen van oefentherapie begin je eerst met een intake. Daarbij krijg je verschillende vragen. Soms bekijken de therapeuten jouw manier van rijden door een ingestuurd filmpje. Tot slot doe je een test op een Flexchair. Tijdens zo een test wordt jouw Core stability gemeten. Core stability is een ander woord voor rompstabiliteit. Je bereikt een goede rompstabiliteit door een goede balans, stabiliteit en coördinatie van de rompspieren. Het is lastig om dat zelf te trainen. Daarom is flexchair oefentherapie een goede oplossing. Na een intake volgt vaak een programma van verschillende oefensessies. Daarbij krijgen ruiters oefeningen op de Flexchair. Die oefeningen verbeteren de lichamelijke conditie. Maar ook bepaalde spiergroepen worden versterkt, zoals de been-, buik- en rugspieren.

Hoe gaat groepstherapie in z’n werk?

Groepstherapie begint ook met een individuele intake. Omdat individuele aandacht nou eenmaal belangrijk is om je doelen te behalen. Vervolgens ga je samen met anderen bewustwording creëren van alles wat er in je lichaam gebeurt. Het belangrijkste is dat je tips krijgt om je eigen lichaam beter te leren kennen. Zodat je op die manier je houding kan verbeteren.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *