De leukste bord en kaartspellen van 2020

Laten we eerlijk zijn, wat is er nu leuker dan een avondje heerlijk met vrienden tafelen onder het genot van het spelen van toffe spelletjes. Er zijn een hele hoop bord en kaartspellen waar je uit kunt kiezen. Voor elke gelegenheid is er wel een leuk spel te doen. We hebben de leukste bord en kaartspellen voor jou op een rijtje gezet. Ben je nog opzoek naar inspiratie voor een avond vol plezier met vrienden, lees dan snel verder.

1. 30 seconds

30 seconds is een gigantisch populair spel en staat ook in 2020 op de eerste plaats van allerleukste bordspellen. Het is een bordspel waarbij je werkt in teams. Je moet een kaart trekken en aan je teamgenoot uitbeelden welke 5 woorden, termen of personen op deze kaart staan. Er zijn telkens een aantal sleutelwoorden die je niet mag gebruiken. Doe je dit wel, dan gaat je beurt over. Het is een leuk en spannend spel waarbij er altijd veel gelachen wordt. Waar de titel op slaat? Elke ronde laat je de zandloper lopen. Deze duurt precies 30 seconden. Dit houdt de spanning er lekker in!

2. Monopoly

Monopoly is hét spel uit ieders jeugd. Het bordspel bestaat al heel lang en brengt al decennialang veel plezier aan haar spelers. Bij Monopoly moet je ervoor zorgen dat je een echte vastgoedmagnaat wordt doormiddel van het kopen van zoveel mogelijk straten. Hier bouw je huizen en hotels. Wanneer iemand op jouw huis of hotel komt moet deze jou een vergoeding betalen. Tussen alle

Vastgoedpraktijken moet je ook uitkijken dat je niet in de gevangenis beland. Monopoly is leuk voor jong en oud!

3. One night Ultimate Werewolf

Het kaartspel weervolven is al heel spannend, maar nu is er ook nog een nieuwere versie op de markt gebracht: One Night Ultimate Werewolf. Elke speler krijgt een eigen rol in het spel, er is in tegenstelling tot Ultimate Werewolf geen spelleider meer aanwezig. Iedereen is een dorpsbewoner, maar met een nét andere rol. Het doel is het vinden van het ‘monster’. Doormiddel van dobbelen en vragen stellen moet je het monster vinden en elkaar proberen uit te stapelen. Je gaat door tot er een weerwolf op de brandstapel terecht is gekomen.

4. Exploding kittens

Ben je opzoek naar een kaartspel dat leuk is voor volwassenen, ga dan voor exploding kittens. Dit is een fantastisch kaartspel voor mensen die houden van een tactisch en slim spel. Elke speler trekt kaarten van de hoofdstapel totdat je een exploding kittens kaart trekt. Wanneer je deze kaart trekt heb je meteen verloren. Met de overige kaarten die je trekt kun je het spel spelen. Je kunt je zelf verdedigen en andere aanvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *