Stratenmaker Ede: maakt van je oprit een stevige baan die de zwaarste auto kan dragen zonder schade

Kasseien of klinkers laten leggen

Het installeren van geplaveide stenen op je oprit is arbeidsintensief, maar vereist niet noodzakelijkerwijs speciale vaardigheden of zware machines. Als je geen haast hebt en de uitdaging niet erg vindt, is een doe-het-zelf-installatie een haalbare optie. Maar het wordt sterk aanbevolen om een professional te kiezen. Echte specialisten zijn beschikbaar in de regio Ede. Ze zullen alles tot in de puntjes afwerken. Het is een project dat tijd kost. Voor een groot project zoals een oprit die moet worden uitgegraven, duurt het minstens een paar dagen om af te werken, zelfs als er fulltime aan wordt gewerkt.

In mortel of zand

Net als andere vormen van beton- en baksteen bestrating, kunnen kasseien worden gelegd in mortel of droog zand. De precieze installatiemethode kan variëren, afhankelijk van het type baksteen dat je gebruikt, maar begint meestal met het bepalen van de hoogte met een laser en vervolgens het uitgraven van zeven tot tien centimeter. Stabilisatiebeton wordt op de uitgegraven grond gelegd en met een trilplaat of een zware rol naar beneden gedrukt.

De installatie van de kasseien lijkt sterk op de installatie van bakstenen of betonnen straatstenen. Waar een contrasterende rand deel uitmaakt van het ontwerp, worden eerst de randstenen gelegd, vervolgens worden de veldkeien volgens een willekeurig patroon in het zand gelegd. Wanneer alle kasseien zijn gelegd, wordt het oppervlak afgeplat met een rol of trilplaat en worden de stenen in de zandbasis gedreven. De voegen tussen de stenen worden vervolgens gevuld met los straatzand dat over het oppervlak wordt geborsteld, of met een vloeibare cementmortel.

Kasseien bestrating versus betonbestrating

Het grote nadeel van echte kasseien is hun aanzienlijke prijs, en als het budget een probleem is, kun je een vergelijkbare look krijgen door veel goedkopere betonstenen te gebruiken. Beton straatstenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, en zijn vaak getrommeld om ze een goede gelijkenis met authentieke keien te geven. Deze lookalikes hebben niet het soort levenslange duurzaamheid zoals de echte granieten keien, maar je kunt verwachten dat ze een paar decennia meegaan.

Betonnen straatstenen zijn meestal in Nederland geproduceerd

Natuursteen is nauwelijks te vinden in de ondergrond in Nederland. De meeste soorten natuursteen komen ook uit het buitenland. De echte keien worden nog steeds veel verkocht in België en Noord-Frankrijk. Ze worden gerecycled bij het vernieuwen van wegen. Er zijn nogal wat bedrijven in Nederland die betonstenen maken. Het is het beste om je kasseien of betonstenen te kopen bij een bedrijf met een lange staat van dienst ook omdat je misschien meer identieke stenen wil kopen als je ooit extra bestrating aan je tuin wilt toevoegen.

Echte kasseien zijn niet goedkoop

Echte kasseistenen zijn buitengewoon elegant en duurzaam, maar ze zijn niet goedkoop. Als je op zoek bent naar een goedkope oprit, kun je overwegen betonnen straatstenen, grind, beton of asfalt. Maar als je een stoere, aantrekkelijke en unieke oprit wilt, is het moeilijk om aan kasseien te weerstaan. Als je het uiterlijk van geplaveide straatstenen leuk vindt, maar je je geen oprit vol met echte kasseien kan veroorloven, overweeg dan om een geplaveide strook of rand, of een decoratieve inleg met keien in het midden van de oprit te installeren. Je kunt ook sierbetonstenen kiezen die gemaakt zijn om het uiterlijk te simuleren. De stratenmaker in Ede geeft je het juiste advies en bezorgt je graag een offerte op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *