Aloë vera producten

Zo’n tien jaar geleden zagen we in Nederland steeds meer producten met als hoofdzakelijk ingrediënt de aloë vera. De cactusachtige plant kennen we als kamerplant (hij kan behoorlijk groot worden, afhankelijk van het formaat van de plantenpot), maar tegenwoordig vooral als ingrediënt van crèmes, huid gels en zelfs als bestanddeel van verfrissende drankjes.

Er zijn meer dan 300 soorten van de aloë plant, maar de Aloë barbadensis (ook bekend als aloë vera) is de bekendste en wordt in de gezondheids- en schoonheidswereld gewaardeerd om zijn helende eigenschappen. In de drogisterijen zie je tegenwoordig een enorm aanbod aan verschillende aloë vera producten in een veelvoud aan uitvoeringen.

Waar komt de aloë vera plant eigenlijk vandaan?

De stekelige vetplant groeit van nature in droge, tropische klimaten in Afrika, Azië, Europa en de zuidelijke en westelijke delen van de Verenigde Staten.

Vele eeuwen geleden realiseerden mensen zich dat de plant meer te bieden had dan alleen een mooi uiterlijk als sierplant. De gel en het sap in de ‘ bladeren’ van de aloë vera plant werden gebruikt als ingrediënt van een populair middel dat werd gebruikt om van alles te behandelen, van huidproblemen tot spijsverteringsproblemen.

De geschiedenis van de aloë vera producten

Aloë vera staat al minstens 6.000 jaar bekend om de effectieve helende eigenschappen. In het begin stond de plant bekend als een “plant van onsterfelijkheid” en werd hij aan de Egyptische farao’s gepresenteerd als een begrafenisgeschenk.

In de loop van de tijd hebben bevolkingsgroepen uit vele verschillende landen aloë vera gebruikt. Vooral op de warme verbrande huid bewees de aloë vera vochtinbrengende en helende eigenschappen te hebben.

Cosmetische aloë vera producten

Tegenwoordig heeft de aloë een hele industrie achter zich. De sappen worden gebruikt in cosmetica en in producten voor de persoonlijke verzorging, zoals vochtinbrengende crèmes, zeep, scheerschuim en zonnebrandolie. Het aloë vera product dat je waarschijnlijk het gemakkelijkst te binnen schiet, is de felgroene gel die in de schappen van de drogisterij ligt. Je hebt het waarschijnlijk gebruikt om een ​​vervelende verbrande en warme huid mee te kalmeren.

Aloë vera is ook verkrijgbaar in supplementvorm, waarbij de vezels van de plant het spijsverteringsstelsel ondersteunen, bijvoorbeeld bij maagklachten of verstopping.

De werking van de aloë ver plant staat buiten kijf. Of een product echt bij je past of goed werkt is een kwestie van uitproberen. Hoe hoger het gehalte aloë vera is in een bepaald product, des te effectiever is de werking ervan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *